15 Aralık 2013 Pazar

Yeni Nesil Platform Ayakkabı

platform ayakkabı
Ayakkabı modelleri, ilk kez ortaya çıktığı Mısır ve Roma İmparatorlukları döneminde çok farklı olarak ortaya çıkarılan ürünlerin başında gelmektedir. Özellikle sanayileşmenin artması ve insanların makineli üretime geçmesinden dolayı ortaya konan birçok ürün son derece modern çizgiler ile ortaya konmaktadır. Bay, bayan ve çocukların kullanmak zorunda olduğu ve her zaman ihtiyaç arz eden ayakkabılar için durum aynıdır. 1900’lü yılların ilk dönemlerinde başlanan makineli üretim ile ayakkabı üretimi bambaşka bir şekil almıştır. Özellikle her geçen sene ve yenilenen teknoloji ile birlikte ayakkabı üretiminde çığır aşan noktalar yakalanmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte ayakkabı tasarımında da bilgisayar programlarındaki çizim gereçleri kullanılarak ayakkabı üretimine damga vurulmaktadır.
Teknolojik faaliyetlerin günümüzde de gelişerek ayakkabı üretiminde fark oluşturmaya başlaması ile birlikte yeni nesil ayakkabıların kullanıcılara sunulmasını sağlamaktadır. Özellikle ayakkabı modellerinin yeni nesil modern çizgileri taşıması, farklı ayakkabı desen ve renkleri ile müşterilerinin daha fazla gönlünde yer edinmeye çalışılmaktadır. Üretici firmalar kaliteli üretimi Gerçekleştirirken ürünlerini hem sağlam hem de uygun fiyata satılmasını sağlayarak en iyi markalarının ürünlerinin bile rahatlıkla alınmasını sağlamaktadırlar. Yapılan çalışmalar neticesinde insanların her geçen artan ayakkabı ihtiyaçlarına binaen kaliteli üretimin yakalanması adına firmaların elinden gelenin en iyisini yaptıklarını söylemek gerekir. Son yıllarda ayakkabı üretiminin geldiği durum ile ilgili olarak hem baya hem de bayan ayakkabılarının daha canlı ve müşteriyi daha tatmin edici özelliklerde yapıldığını söylemek gerekir.
Gelişen teknoloji ve firmaların daha ileri görüşlü vizyonları sayesinde ayakkabı üretiminde yeni kalıpların oluşturulması da sağlanmaktadır. Özellikle tüm ayakkabılarda kullanılabilen ve son yıllarda tüm müşterilerin beğenisi kazanan platform ayakkabıbu gelişmelerden sadece biridir. Platform ayakkabı, adından da anlaşıldığı gibi ayakkabı tabanlarının içerisinde bulunan bir adet yüksek topuğu oluşturmaktadır. Bu yüksek topuğun ayakkabının tabanına konmasının birkaç sebebi bulunmaktadır. Öncelikle platform ayakkabı, kişilerin sağlığını düşünerek ayakkabı kalıplarının üzerine konmaktadır. Bu ayakkabının diğer bir özelliği de ayakkabının parmak ve pati kısmının topuk kısmı ile hemen hemen aynı yüksekliğe kavuşmasını sağlaması değil de, ayakkabının en azında ayağı yormayacak şekilde konulmasıdır. Son olarak platform ayakkabılar, kısa boylu bay ve bayanların en azından yaklaşık olarak 7-8 cm civarlarına kadar yüksekte tutulmasını sağlamaktadır. Üretici firmalarda bunu erkek ayakkabıları içerisinde kundura modellerinde, bayan müşteriler için topuklu ayakkabı modellerinde kullanılmaktadır. Ayakkabının taban kısmına konulan parça ile birlikte tüm sayılan özellikler yerine getirilmektedir.
Ayakkabı teknolojisinde sadece platform ayakkabılar değil, bunun yanında birçok model hem şekil değiştirmekte hem de tasarım olarak farklı ürünlerin ortaya konmasını sağlamaktadır. Bu gibi çalışmaları sağlayacak olan firmalar insanların sağlıklı ve düzenli bir şekilde ayakkabı giymelerini sağladığı gibi ayakkabı üretiminde yeni teknoloji ayakkabıları ortaya koyması gerekir. Aksi halde üretici firmalar kendi aralarında rakiplerini yakalamayacak ve bu alanda birçok müşterisinin kaybına sebep olacaktır. Yapılacak olan tasarım ve üretimler ile bir firma ortaya koyacağı yeniliklerde rakip firmaların her zaman bir adım önünde olmalı ve müşterilerine ilk yeni ayakkabı tasarımını kendisi sunması gerekir. Aksi halde firmanın ayakkabı üretimi noktasında her zaman ikinci planda kalmasına sebep olabilir. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak için özellikle ayakkabı tasarımına firmanın ağırlık vermesi gerekir. Tasarımı iyi olan tüm firmalar şimdiye kadar her zaman kazanmıştır ve kazanmaya devam edecektir. Sizlerde kaliteli ayakkabı giymek istiyor, aynı zamanda yeni ürünü kullanmak isterseniz markalar noktasında seçici olmanız gerekir.

Kaynakça:
http://www.ayakkabimodelleri.name/yeni-nesil-platform-ayakkabi/
http://rehber.uzmantv.com/platform-topuklu-ayakkabilarla-nasil-yurunur Platform topuklu ayakkabılar ile alakalı uzmanından bilgi
http://www.nevzatonay.com.tr/ Birçok ayakkabı modeline ve çeşidine buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder