15 Aralık 2013 Pazar

Kaliteli Erkek Ayakkabı

erkek ayakkabı
Farklı birçok modeli ile her cins insanın kullanmak zorunda olduğu ayakkabılar, farklı renk, desen ve modeller ile insanların kullanımı için üretici firmalar tarafından üretilmektedir. Ayakkabı modelleri kullanacak olan kişinin cinsiyetine göre ayrılarak tasarım ve üretim aşaması gerçekleştirilir. İlk olarak bayan ayakkabısı üretecek olan firmanın yapması gerekenler ile erkek ayakkabı üretecek olan firma için farklılık göstermektedir. Üretici firmalarının en fazla zorlandıkları nokta ise tam da burasıdır. Erkek bireyler için üretilen ayakkabılar fazla bir mesai gerektirmemektedir. Ama bayan bireyler için ortaya konulacak olan ayakkabı için birçok açıdan düşünerek üretiminin yapılması söz konusudur. Özellikle bayan bireylerin farklı renk ve desen seçimi yapmaları nedeniyle üretici firmalar ortaya koyacakları ürünler için her çeşit desen ve renkte üretim yapmaları gerekmektedir. Bununla birlikte firmanın her bir ayakkabı kalıbı için ayrı ayrı ürün ortaya koyması demektir.
Bayan ayakkabısı üreten firmanın harcayacağı masraf ve sermaye nazarıyla bakıldığında erkek ayakkabısı üreten firmaya göre daha fazladır. Eğer firma erkek ayakkabısı üretmek için kolları sıvar ise karşılaşacağı zorluklar fazla olmamaktadır. Çünkü erkek bireyler için üretilen ayakkabılar genellikle aynı kalıp ve aynı şekil üzerinde farklı kıvrımları oluşturmaktadır. Bu sayede ayakkabının üretimi için gerekli olan taban ve saya kısımları kolaylıkla ortaya çıkarılmaktadır. Örneğin, bir erkek ayakkabısı için üretici firma ilk olarak basit bir tasarım üzerinden kıvrımları oluşturmaktadır. Daha sonra ayakkabıyı oluşturacak olan taban ve saya kısımlarının üretimine başlar. Genellikle aynı taban kısmını oluşturan birçok erkek ayakkabısı için taban kısmı yapılmaya başlanır. Daha sonra saya kısmı olarak ifade edilen kısmı özellikle kundura ve iskarpin ayakkabılarında tek bir parçanın taban kısmına oturtulması ile oluşturulmaktadır. Bu sayede erkek ayakkabısının şeklini vermek hem çok kolay hem de üretici firma açışında fazla bir maliyet getirmemektedir.
Erkek ayakkabıları birçok model ve çeşitlilik ile bilinir. Özellikle erkek ayakkabısını bayan ayakkabısından ayıran kundura ve iskarpin tarzı ayakkabılar. Bunun yanında bayanlarında giyebileceği spor ayakkabıları, yaz aylarında giyilen sandaletler, kışın giyilen bot ve çizmeler ile birlikte erkek ayakkabısını oluşturan çeşitliliklerdir. Erkek ayakkabı modelleri içerisinde kundura ve iskarpin tarzı ayakkabılar günlük hayatta kullanılabildiği gibi özellikle takım elbisenin altında ve özel günlerde tercih edilen ayakkabı türlerindendir. Bu ayakkabılar genellikle sağlam malzemelerden olan deri ve türlerinden yapılırken ağırlıklı olarak yapıştırma ve dikiş yöntemi ile malzemeleri birbirine tutturulur.
Erkek ayakkabılarının bir diğer çeşidi ise spor ayakkabılarıdır. Bu ayakkabıların bir kısmı bayanlar ile birlikte giyebildiği gibi erkeklerin kullandığı ayakkabılar beyaz, siyah ve gri tonlarında tercih edilen ayakkabılardır. Bu ayakkabılar ağırlıklı olarak günlük giyilen ayakkabı türleridir. Bunun yanında spor ayakkabıların erkek bireyler spor yaptıkları dallarda kullanmaktadırlar. Bu tarz ayakkabılar genellikle hava alabilecek tarzdaki malzemelerden üretilir. Yağmurlu ve karlı havalarda fazla dayanıklı olmayan bu ayakkabıların erkekler tarafından en fazla tercih edilenleri arasındadır. Bir diğer ayakkabı türü ise, yine erkek bireylerin kış aylarında kadın bireyler ile birlikte kullandıkları bot ve çizme tarzı ayakkabılardır. Bu ayakkabılar ağırlıklı olarak deri malzemesinden yapılır. Yağmurlu ve karlı havalara karşı dayanıklı olan bu ürünler insanların soğuk havalardan korunmasını sağlamaktadır. Bu ayakkabı türleri genellikle ayak bileğini saracak şekilde imalat edilmiştir. Son olarak erkek ayakkabıları içerisinde yaz aylarında çok fazla kullanılan sandaletler yer almaktadır. Bu tarz ayakkabılara terlik ismi de verilmektedir. Tarz olarak ayak parmağının arasına giren şekilleri de mevcuttur.

Kaynakça:
http://www.ayakkabimodelleri.name/kaliteli-erkek-ayakkabi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder