15 Aralık 2013 Pazar

En Uygun Ayakkabı Fiyatları

erkek ayakkabı
Bay veya bayan her cinsten insanın üzerine giyeceği elbisenin ardında en fazla tercih ettiği ürünlerin başında kesinlikle ayakkabılar gelmektedir. Günümüzde ayakkabılar insanların farklı hava şartlarından koruması ve bunun yanında insanların yer ile temasını keserek yerden gelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı önlem almasını sağlar. Ama ayakkabıların bu asli görevinin yanında bir de insanların daha şık ve estetik görünmesini sağlama adına giyecekleri kıyafetlerin altında daha şık durmalarını sağlamasıdır. Bu özelliği ile daha fazla ön plana çıkan ayakkabılar üretici firmaların bu özelliği tespit etmeleri de zor olmamıştır. Üretici firmalar insanların daha şık ve estetik görünmeleri adına çok farklı tasarımlar ve modeller geliştirmiştir. Bu sayede insanların yapacakları tercih yapabilme özelliklerini üretim sayısını arttırarak geliştirmişlerdir.
Ayakkabıların üretim sıkıntısı çekildiği daha önceki yıllarda üretimin ağırlı olarak elle yapılması ve ortaya konan ürünün hem az olması hem de zahmeti olduğu için fiyatlarının ona göre belirlenmesini sağlamıştır. Elle yapılan ürünlerin bir kısmı uzun ömürlü olamadığı gibi az sayıda üretim yapıldığı için ürünlerin daha yüksek fiyatlara satılmasına sebep olmaktaydı. Bir dönem sonra teknolojinin hızla gelişmesi üretimlerin artık makineli ürünler ile gerçekleştirilmesi ile birlikte insanların daha fazla ürün seçme ve daha uygun uygun fiyata alma durumları ortaya çıkmıştır. Özellikle ayakkabı üretiminde yakalanan teknolojiye bakıldığı zaman bir kişinin günde bir mesai saati içinde 50-60 çift ayakkabıyı kolaylıkla yapılabildiğini göstermektedir. Bunun yanında ayakkabı üreten firmaların sayısının hızla artması dünya nüfusuna göre ayakkabı ihtiyacının da bu sayı ile artmasından dolayı insanların daha uygun fiyatlara ayakkabı alabilmelerini sağladığı gibi birçok çeşidinde ortaya çıkmasını sağlamıştır.
Üretimi yapılan ayakkabılar nazarıyla fazla çeşidin bulunması ve üretim yapan ülkelerin dünya ülkelerine ihracat yapması sonucunda birçok ayakkabı modelinin en uygun fiyatlara satılması söz konusu olmaktadır. Özellikle dünya devletlerinin başında gelen Çin gibi bir kriterin olduğunu düşündüğünüz zaman ayakkabı üretimi yapan birçok firmanın fabrikasını bu ülkede açması ile birlikte yine ayakkabıların uygun fiyatlara satılmasını sağlamaktadır. Ayakkabı fiyatlarının uygun olması birçok firmanın ürününde kalitesinin düşmesi manasına gelmesin, aslında eskiye nazaran makineli üretim yapıldığı için ürünler daha sağlam ve dayanıklı yapılmaktadır. Bu kaliteden memnun kalan müşteri, ayakkabı fiyatlarının da uygun olması nedeniyle fabrikanın ürünlerini tercih etme noktasında yardımcı olmaktadır.
Ayakkabı fiyatlarının uygun olarak satılmasının bir diğer yanı ise alış veriş mekânların noktasında rekabet ortamının artması ile olmaktadır. Birbiri ile rekabet eden alış veriş mekânları aynı zamanda online olarak satılan ve birçok ayakkabı ürünün yurt dışından getirilerek bilgisayar ortamında satılması nedeniyle uygun fiyatlara satıldığını söylemek isteriz. Özellikle online olarak yapılan alış verişlerde ayakkabıların kapınıza kadar kargo ile getirilmesi sonucunda insanların alış veriş ortamının sadece dükkânlar değil internet ortamında olmasının da faydasını görmektedirler. İnternet ortamında yapılan alış verişlerde geri iade olmasının da avantajı ile birçok ayakkabı müşterisi bu ortamları seçmektedir.
Ayakkabı müşterilerini kazanmak isteyen firmaların yapmaları gereken ilk olarak ürünlerini son derece modern çizgilerde, sağlam ve dayanıklı malzemelerden üreterek insanların kullanımına sunması gerekir. Bir diğer taraftan ise ayakkabıların bu özellikleri sağladığı gibi ayakkabı fiyatlarının insanların alabilecekleri seviyelerde olmasına dikkat etmesi gerekir. Bu sayede insanlar hem kaliteli ürün alabilecekler hem de uygun fiyata ayakkabı giyebileceklerdir. Kaliteli ayakkabı her zaman pahalıya satılır mantığı yanlış olduğu gibi, ucuz ayakkabılarının her birinin de sağlam, dayanıklı ve kaliteli olmadığını düşünmek gerekir.

Kaynakça:
http://www.ayakkabimodelleri.name/en-uygun-ayakkabi-fiyatlari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder