15 Aralık 2013 Pazar

Kadın Ayakkabılarında Yeni Moda

kadın ayakkabı modelleri
Ayakkabı üretimi yapan firmalar, her yıl bay, bayan ve çocuk ayakkabı versiyonları ile üretim yapmaktadırlar. Ayakkabı üretimi noktasında en fazla çeşitliliğe ve modele sahip olan ayakkabılar bayanların tercih ettikleri bireylerde bulunmaktadır. Bayan bireylerin kendi üzerlerine almış oldukları tüm ürünlerde çok fazla seçici davrandıkları için ayakkabı üretimi yapan firmalar tarafından bayan bireylere uygun olarak çok fazla ayakkabı üretilmektedir. Bayanların ayakkabı ihtiyacını karşılama adına spor, bot, çizme, sandalet, kundura ve topuklu ayakkabılar olmak üzere birçok tür ayakkabı üretilmektedir. Bayan bireyler özellikle kış ve yaz mevsiminde kullandıkları ürünler dışında birçok ürünü yılın her mevsiminde giymektedirler.
Kadın ayakkabıları içerisinde yılın her mevsiminde giyilen topuklu ayakkabılar ile çizmeler tamamen özel günlerde kullanılmaktadır. Birçok kadın kendini güzel gösterdiğine inandıkları için topuklu ayakkabı kullanmaktadırlar. Topuklu ayakkabılar üretici firmalar tarafından son yıllarda çok farklı renk ve desende üretilmektedir. Özellikle yüksek topuklu ayakkabılar düğün, nişan ve özel davetlerde giyilmek üzere üretilmektedir. Orta boy topuk ve yüksek topuklu ayakkabılar özel günlerin vazgeçilmez ayakkabı çeşitlerindendir. Üretici firmalar tarafından topuklu ayakkabılar topuk, taban ve saya kısmı olmak üzere üç parça şeklinde üretilerek sonradan birleştirilir ve kadın ayakkabıları ortaya çıkarılmış olur.

Topuklu kadın ayakkabılarının yanında kadınların kullanımı için çizmeler yine kadınlar tarafından yılın her mevsiminde kullanılmaktadır. Çizmeler, kadınların üzerlerine giydikleri elbise ve kıyafetleri farklı tarzda gösterdikleri için son derece modern çizgilerde üretilmiştir. Genellikle hayvan figürlerinin kullanıldığı çizme desenlerinde leopar hayvanında bulunan desenler çok fazla tercih edilir. Çizmelerin üretimi sırasında tasarım modelleri de diğer ayakkabı modellerinden farklı çizilmektedir. Özellikle çizmelerin şekil itibariyle kadınların ayaklarına uzun bir boyutta girdiği için üretici firma tarafından özenle üretilmesi gerekir. Aynı zamanda çizmenin saya kısmı olarak ifade edilen taban kısmının üstünde bulunan yerin çok fazla detaydan oluşması aynı zamanda fazladan dikiş izlerinin bulunması söz konusudur.
Kadın ayakkabıları içerisinde yine günlük kullanım için üretilen ayakkabılardan biri de kadın spor ayakkabılarıdır. Kadın spor ayakkabıları özellikle diğer ayakkabı modellerine nazaran daha renkli ve daha canlı oluşan desenlerden üretilmektedir. Yapılan üretim aşamalarında spor ayakkabıları, bilgisayarlı çizim programların yardımıyla birlikte daha farklı şekillerde ve desenlerde meydana getirilebilmektedir. Aynı zamanda yapılan bu tasarımlar ile kadın müşterilerin ayakkabı seçimi noktasında birçok çeşidi sunmaya yardımcı olmaktadır. Diğer bir taraftan kadın spor ayakkabıları insanların farklı renklerde üretilmelerini sağlamaktadır. Kadın ayakkabıları birçok ayakkabı modelleri içerisinde en renkli ve canlı desenlere sahip olan modelleri arasında yer alır. Bu faktörden dolayı üretici firmalar bayan ayakkabısı üretimi sırasında çok fazla detaya hâkim olmaları gerekir. Aynı zamanda bu detaylar ekstradan sermaye gerektirecektir.
Yapılan üretimler ve imalatlardan sonra kadınların ayakkabı ihtiyacını karşılamayı hedefleyen firmalar onların memnun kalması için üretilen her türlü modelin birçok çeşidini yapmaları gerekir. Aksi halde üretim yapılan ayakkabılar kadın bireyler tarafından sevilmeyecek ve ayakkabı satışlarının o firma adına iyi olmayacağı söz konusu olmaktadır. Diğer bir yandan ise insanların ayakkabı üretimi aşamasında pazarlama faktörünün çok önemli olduğunu unutmamak gerekir. Pazarlama sizin üretilmiş olan ürünün en iyi nasıl ortaya konulacağı ile ilgili olan kısmıdır. Üretici firma ortaya koyduğu ürünü istediği kadar güzel yapsın pazarlama aşamasındaki reklam faktörünün kötü olması firmanın ürün kalitesinin düşmesine yol açabilir. Bu sayede sağlıklı ve düzenli bir satış için firmalar kadınların hoşuna gidecekleri ürünleri son derece mükemmel bir şekilde üretmeleri ve pazarlamaları gerekir.

Kaynakça:
http://www.ayakkabimodelleri.name/kadin-ayakkabilarinda-yeni-moda/
http://tr.wikipedia.org/wiki/çizme Çizmeler hakkındaki birçok ayrıntı ve bilgiye bu sayfadan ulaşarak bilgi edinebilirsiniz.
http://www.nevzatonay.com.tr/kadin-ayakkabi Kadın ayakkabı modellerine Nevzat Onay ‘dan ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder