15 Aralık 2013 Pazar

Gelin ayakkabısı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

gelin ayakkabısı
Herkesin hayatının en önemli günlerinden bir tanesi, şüphesiz ki düğün günüdür. Aylar öncesinden törenin yapılacağı mekân, davetli listeleri, gelinlik, damatlık gibi birçok detay planlanır ve bu özel günde her şeyin kusursuz olması için son derece çaba sarf edilir. Özellikle birçok hanımın yıllar öncesinden düğün günü ve gelinlik hakkında çeşitli hayalleri bulunmaktadır. Bu hallerin ilk sırasında ise düğün gününde, gelinliğin içerisinde mükemmel bir görüntüye ulaşmak vardır. Düğün günü seçilen gelinlik, gelin ayakkabısı ve aksesuarlar, şıklığın ve sadeliğin bir arada yakalanması için son derece önemli detaylardır.  Ayrıca gelinin zamansız şıklık denilen görüntüde olması gerekmektedir. Zamansız şıklık; yalnızca o döneme değil, uzun yıllar sonra dahi göze hoş gelen bir görüntüye ulaşmak demektir. Bu görüntüyü yakalayabilmek için abartıdan uzak durmakta yarar vardır. Ayrıca yalnız gelinliğin değil, gelin hanımın üzerinde bulunan tüm tamamlayıcı unsurlarında, gelinlik ile aynı titizlikte seçilmiş olması gerekmektedir.
Gelinliğin en önemli tamamlayıcılarından bir tanesi de gelin ayakkabısıdır. Evlenecek olan hanımların düğün günü için ayakkabılarını seçerken dikkat etmesi gereken çeşitli detaylar bulunmaktadır. Öncelikle ayakkabının gelinlik ile uyum içerisinde olması gerekmektedir. Mesela gelinlikte öne çıkan detay gelinliğin dantelleri ise, ayakkabıda bu yönde seçilmelidir. Taş işlemeleri olan bir gelinlik tercih ediyorsanız, abartıdan uzak olmak kaydı ile taş süslemeli bir ayakkabı ile görüntünüzün bütünlüğünü sağlayabilirsiniz. Son yıllarda gelinlikler salt beyazın dışında; kırık beyaz, krem rengi ve krema beyazı gibi çeşitli renk seçeneklerinden de yapılmaktadır. Gelin ayakkabısının mutlaka gelinlik ile aynı tonda olması gerekmektedir. Mesela; krem rengi bir gelinliğin altına salt beyaz bir ayakkabı tercih edildiğinde, son derece uyumsuz ve şıklıktan uzak bir görüntü sergilenecektir. Bu tip uyumsuzlukların yaşanmaması için, gelinliğiniz ile aynı kumaştan, zevkinize uygun bir gelin ayakkabısı yaptırabilirsiniz. Eğer ayakkabınızı yaptırmak yerine satın almayı tercih ediyorsanız, gelin ayakkabınızı alırken, bu alışverişe gelinliğin kumaşından bir parça ile gitmeniz, olası renk uyumsuzluklarının önüne geçmenizi sağlayacaktır.
Gelinlik masumiyetin ve zarafetin bir simgesi olduğu için, gelin ayakkabısının da vamp ve şuh bir görünümden uzak ve mümkün olduğunca zarif forma sahip olması gerekmektedir. Yaz aylarında burnu veya topuk kısmı açık gelin ayakkabıları giyilebilse de, mümkün olduğunca ayakkabının kapalı formda olması daha şık bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır. Tamamen yazlık bir görüntüde, bantlı ayakkabıların kesinlikle gelin ayakkabısı olarak tercih edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca platform tabana sahip ayakkabılarda, gelin ayakkabısı olarak önerilmeyen yapıda ayakkabılardandır.
Gelin ayakkabısı seçilirken dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise; ayakkabınızın mutlaka ayağınızın yapısına uygun, rahat bir forma sahip olması gerekmektedir. Düğün töreni akşam saatlerinde olsa dahi, gelinin hazırlık işlemleri sabahın erken saatlerinde başladığı için, gelin ayakkabısı tüm gün boyunca kullanılmaktadır. Bu önemli günün rahatsızlık veren ayakkabılar ile kötü geçmemesi için, mutlaka uzun süre kullanıldığında dahi rahatsız olmayacağınız bir ayakkabı tercih etmelisiniz. Aksi takdirde günün ilerleyen saatlerinde ayakkabınız ayağınızı acıtacaktır ve yıllardır hayalini kurduğunuz bu önemli gün, yanlış ayakkabı tercihiniz yüzünden kâbusa dönecektir.
Gelin ve damat arasındaki boy farkı da, gelin ayakkabısı seçilirken dikkat edilmesi detaylar arasında yer almaktadır. Eğer gelin hanımın boyu müstakbel eşine yakın ise, fazla yüksek topuklara sahip olmayan bir ayakkabı tercih etmelidir. Deri, saten ve dantel ayakkabılar; en çok tercih edilen gelin ayakkabısıçeşitleridir. Nubuk ayakkabılar ise yapısı itibari ile gelinlik ayakkabılarında pekte tercih edilen bir malzeme değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder