15 Aralık 2013 Pazar

Kadın Ayakkabısı

kadın ayakkabısı
Dünya genelinde tüm kadınları ortam bir noktası vardır, o da kesinlikle zor beğenme arzusudur. Çünkü kadın bireyler kendilerinin kullanımı için alacakları ürünleri çok zor beğendikleri için üretici firmalar tarafından kesinlikle en iyi şekilde üretilmektedir. Aksi halde ortaya konulacak ürünün kadın bireyler tarafından beğenilmemesi o ürünün hiçbir zaman satılmayacağı manasına geldiği gibi modasının geçmesi ile birlikte raflardaki yerini bile alamayacaktır. İşte kadınların günlük kullanımda ve özel kullanımlarında kullanmış oldukları ayakkabılarda bu şekildedir. Eğer ki bir bayan kendisi için alacağı kadın ayakkabısı ‘nı üretici firma tarafından beğenilecek bir şekilde üretilmemesi sonucunda o ayakkabının satılması için kimse garanti veremez. Bunun bilincinde olan üretici firmalar kadınları kullanımı için üretilen ayakkabılara farklı bir gözle bakarak kaliteli bir şekilde üretilmelerini sağlamaktadırlar. Yapılan araştırmalar ve çalışmalar neticesinde üretici firma bayanların beğenecekleri en kaliteli ürünleri ortaya koyma adına elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar.
Kadın ayakkabı üretimi yapan firma kadınların kullanımı için topuklu, bot, çizme, spor, iskarpin ve sandalet tarzı ayakkabılar üretmek zorundadır. Özellikle bayanların en fazla tercih ettikleri ve kullanırken muhteşem bir şekilde has duydukları ürünler olan topuklu ayakkabıların farklı bir şekilde üretilmesi gerekir. Çünkü kadınlar topuklu ayakkabıları diğer türlere göre yılın her mevsiminde özenle giymektedirler. Böylece üretici firmanın ortaya koyacağı topuklu ayakkabı modelinde çok hassas davranması gerekir. Aksi halde sadece kadınlara özel birkaç modeli satabilecektir. Bu durum karşısında üretici firma günlük kullanımda çok fazla öneme sahip olan topuklu modellerin bir özel versiyonunu birde normal versiyonunu çıkarmaktadırlar. Bununda sebebi özel versiyonlar kadınların düğün, nişan, doğum günü ve özel davetleri için ortaya konan ürünleridir. Üretici firma topuklu ayakkabıların topuk, taban ve saya kısmını bu kriterlere bağlayarak ortaya koymaktadır. Bununda sebebi her ortam için farklı ayakkabının ortaya konması gerekir. Çünkü günlük kullanımda yarım topuk giyen kadınlar özel günlerde yüksek topuk giymek için can atarlar. Bu kriterlerin her birinin bir araya gelmesi ile birlikte topuklu ayakkabıların saya kısımlarının özel günlere has olarak desenli ve renkli olması gerekir.
Kadın ayakkabısı noktasında yine çok önem arz eden modellerden biride kesinlikle çizmelerdir. Çünkü kadınlar çizmeleri yılında sadece kış mevsiminde değil, aynı zamanda özel davetlerde ve günlük kullanımda tercih ettikleri ürünler arasındadır. Kadınlara topuklu ayakkabılar gibi farklı bir görünüm kazandıran bu modeller diğer ayakkabı modellerinden farklı tasarlanır ve farkı üretim aşamalarından geçer. Özellikle tasarım sırasında çizmenin şeklinin verilmesi sırasında ayağa giyilen yerin derin veya normal olması noktasında belirlenmesi gerekir. Eğer çizmenin boyunun uzun olması istenirse aynı şekilde bu uzun kısma verilecek olan desenlerin yine bilgisayar ortamında verilerek üretim aşamasında kusursuz bir şekilde desenlenmesi gerekir. Çünkü kadın bireyler çizmelerin gösterişli olmasından dolayı bu ürünleri özenle tercih etmektedirler. Aksi halde insanların kullanımı noktasında sıkıntı oluşturabilecek modellemelerden kaçınması gerekir.
Kadın ayakkabısı üreten firmaların dikkat etmesi gereken modellerden biri de kesinlikle kadın spor ayakkabılarıdır. Çünkü bu modellerde yine kadınların günlük kullanımda çok fazla tercih ettikleri modeller arasındadır. Aksi halde bayanların sevdikleri desen ve renklerde spor ayakkabı üretimi yapılmazsa bayan müşteriler bu modelleri tercih etme noktasında başka markaların yolunu tutabilirler. Ayakkabıları kadınlara özel olarak üretirken üretici firmanın dikkat etmesi gereken en önemli mevzunun bir modelin farklı renk, desen ve tasarımlarda üretilmesinin kesinlikle sağlanması ile alakalıdır. Aksi halde çok fazla seçici davranan kadın müşterilerin memnun edilmesi zor olacaktır.

Kaynakça:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder