15 Aralık 2013 Pazar

Bayan Bot Modelleri

bayan bot modeli
Ayakkabı üretimi noktasında firmalar genellikle bay, bayan ve çocuk ayakkabıları tarzında üretim yapmaktadırlar. Özellikle erkek ayakkabıları klasik modellerden oluştuğu için gayet kolay bir üretimleri söz konusudur. Ama çocuk ve bayan ayakkabılarının üretimi için aynı şey söz konusu değildir. Özellikle ayakkabı üzerine konan desen ve renklerden ötürü üretici firma bir hayli zorlanmaktadır. Ayrıca bayanların ve çocukların model beğenmede zorluk çektikleri için üretici firmalar tarafından bir ürünün birçok modelinin farklı renk ve desenlerde üretilmesi gerekir. Bunun için ayakkabı üretimi yapan firmalar kadınların ayakkabı alımı sırasında iyi bir seçim yapması için birçok modeli müşterilerine sunmaktadır. Diğer taraftan üretici firmalar ayakkabı üretiminde farklı tasarımları de yine bayanların kullanımı için sunmaktadırlar. Bayan ayakkabılarında genellikle topuklu, spor, sandalet, iskarpin, çizme ve bot tarzı modellerin üretimi söz konusudur. Bu modellerin üretimi sırasında en fazla dikkati çeken kesinlikle kış mevsiminin vazgeçilmezi olan çizme veya diğer adıyla botlar farklılık göstermektedir. Bu ürünler diğer ayakkabı tasarımlarına ve üretimlerine nazaran biraz farklılık gösterebilir.
Bayan bot ürünleri üretici firma tarafından üç parçadan imal edilmektedir. İlk olarak ayakkabıya numara veren taban kısmı, daha sonra tabanın üst kısmını oluşturan saya kısmı ve son olarak topuk kısmıdır. Bayanlar botların seçiminde çok hassas davranacakları için üretici firma özellikle bayanların seçebileceği tarzda ürünler ortaya koyarak seçim yapmalarını sağlamaktadır. Başta bir bot için ilk olarak tasarım yapılması gerekir. Tasarım aşamasında tabanı oluşturan kısmın erkek botları kadar kalın olmaması gerekir.Çünkü bu botları giyecek olan kişi bir bayan olduğu için buna çok dikkat edilmesi gerekir. Diğer bir taraftan tasarımı biten taban kısmının üretici firma tarafından kalıbının oluşturularak saya kısmının yapılması ile birlikte desenlerinin, renklerinin ve şeklinin verilmesi gerekir. Daha sonra ayakkabıyı oluşturan ve bayanların asla vazgeçmediği bir kısım olan topuk kısmının imal edilmesi gerekir. Bu üç parçanın da imal edilmesinin ardından botun oluşması için parçaların birleşmesi gerekir. Taban ile birlikte saya kısmı hem dikiş hem de yapıştırma metodu ile birleştirilir. Daha sonra topuk kısmı bir çivi veya yapıştırma gereci ile tabana monte edilir. Böylece kadınların kullanımı için bayan botunun hazırlanması bitirilmiş olur.
Bayan bot modelleri bayanların kış aylarında veya sonbaharın serin dönemlerinde kullandıkları modeller arasındadır. Bazı bayanlar botun farklı bir versiyonu olan çizmeleri yılın hemen hemen her ayında giymeye özen gösterirler. Çünkü hem botlar hem de çizmeler bayanların daha güzel görünmesini çevre içinde hemen fark edilmeleri sağlar. Bunun yanında botların sağlıklı bir şekilde satın alınabilmesi için uygun fiyatlara mal edilerek satış yapılması gerekir. Aksi halde her şeyin hesabını yapan bireyler birçok firmanın ürünü tercih etmekten ise başka firmaların ürünlerini tercih etmek isteyeceklerdir. Bununla birlikte bayanların zevklerine hitap etmek için botların modellerine göre fermuarlı veya bağcıklı olarak imal edilmesi gerekir. Aksi halde kolay bir giyime sahip olmayan ürünleri yine bayanlar tercih etmemektedir. Diğer bir yandan bayanlar çizme ve botları uzun olarak satın almak istedikleri için üretici firma tarafında botun uzun kısmının son derece kaliteli ve güzel bir şekilde imal edilmesi gerekir. Boşta kalan uzun kısmının son derece modern çizgiler ile süslenmesi ve üzerine birçok desenin ilave edilmesi gerekir. Bir de botların aynı model üzerinde birçok farklı renge sahip olması gerekir. Bu özellikte bayanların sevdiği bir ürünü başka renklerde de tercih etmesi ile alakalıdır.

Kaynakça :
http://www.ayakkabimodelleri.name/bayan-bot-modelleri/
http://www.nevzatonay.com.tr/kadin-bot-ayakkabilari bayan bot modellerine bu adresten ulaşabilirsiniz.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bot_(ayakkabı) botlar hakkında geniş kapsamlı bilgi için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder