15 Aralık 2013 Pazar

Kaliteli Ayakkabı Botları

ayakkabı bot
İnsanların iyi ve kaliteli bir ürün giymesinin temelinde her zaman memnuniyet yatmaktadır. İnsanlar üzerilerine giymiş oldukları tüm ürünlerde her zaman bunu aramaktadır. Bir insan üzerine almış olduğu bir kıyafeti beğenmiş ve kendisine yakıştığını anladıktan sonra dükkândan çıkar ve uzun süre üzerindeki elbisenin kullanılmasını ister. Eğer üzerine alınan elbise beğenildiği veya kişinin kendisine şık göründüğü kadar kaliteli ve dayanıklı değil ise müşteri o ürünün markasının bir daha kullanmak istemez ya da o ürünü satan mağazaya uğramaz. İşte insanların kendi zevkleri ve ihtiyaçları için aldıkları tüm ürünlerin temelinde bu mantık yatmaktadır. İnsanlarda bu sadece üzerlerine giydikleri elbise veya kıyafetler için değil aynı zamanda giymiş oldukları ayakkabı modellerinde de geçerlidir.
Ayakkabılar insanların yer ile temasını keserek farklı hava koşullarından insan ayağının korunmasını sağlayan ürünlerdir. Bu ürünler yılın her mevsiminde itina ile her türlü ortamda giyilen ürünlerdir. Yeri gelir insanlar kış aylarında ayaklarının üşümemesi için ev içlerinde bile terlik olarak ifade edilen ayakkabı tarzlarını giymek zorundadırlar. İşte bu noktadan yola çıkarak tüm insanların yılın belirli dönemlerinde giymiş oldukları ayakkabı botlarını ele alalım. İnsanların kış mevsiminde bay, bayan ve çocuk her cinsten insanın giymek zorunda olduğu ayakkabı modelleri arasında yer alan türüdür. Botlar kış aylarının ve sonbaharın son dönemlerinde tercih edilen ürünleridir. Ayakkabı botlarından insanların istedikleri özelliklerin başında kesinlikle kalite, sağlamlık ve dayanıklılık gelmektedir.
Ayakkabı botları, alındıktan sonra yılın her mevsiminde giyilen ayakkabı türü olmadığı için kolay kolay eskimemekte ve birkaç yıl arka arkaya giyilmesi istenmektedir. Bu sayede üretici firma tarafından insanları sonbahar ile birlikte kışın ağırlıklı olarak kullanmış oldukları bu ürünlerin son derece kaliteli ve dayanıklı olması gerekir. Eğer üretici firma ayakkabı botlarını kaliteli bir şekilde üretmez ise kullanıcının memnuniyetsizliği sayesinde bir daha ürününün tercih edilmeyeceğini bilmesi gerekir. Bu yüzden insanlar her zaman ve her üründe olduğu gibi kaliteli ürünleri istemektedir.
Ayakkabı botlarının fabrika sırasındaki üretimlerine bakılacak olunursa, bir botun üretimi için ilk olarak mükemmel bir şekilde tasarımın yapılması gerekir. Bunun son derece teknolojik olan bilsayar üzerinde çizim programını kullanarak tasarımının kusursuz bir şekilde yapılması gerekir. Ayakkabı botları normal ayakkabı şekillerine ve desenlerine göre farklılık gösterdikleri için biraz zahmetli bir şekilde imalatı gerçekleştirilir. Üretici firma tarafından botun tasarım aşamasının tamamlanmasından sonra ilk olarak taban kısmının kalıbının hazırlanması gerekir. Botların diğer ayakkabı modellerine göre topuk ve aya kısmı daha kalın olduğu için üretimi sırasında buna çok dikkat edilir. Çünkü botlar derin su birikintilerinin içinde de yükseklik sağlayarak ayakların ıslanmasını engellemektedirler. Ayakkabı botlarının taban kısmında bulunan ayakkabı izleri de diğer modellere göre daha derin yapılır, bununda sebebi insanların kış mevsiminde buzlu ve karlı yollarda kaymasının önüne geçmeyi sağlar.
Ayakkabı botlarının desenleme aşaması da zahmetli bir noktadır. Çünkü bu ayakkabıların taban kısmının üretilmesinin ardından üst kısmı oluşturan saya kısmının imalatı sırasında tek parça kullanılarak birleştirme sağlansa da botların iç kısmına ve üzerine eklenen parçaların ayrı bir şekilde eklenmesi gerekir. Aksi halde botun birkaç parçadan oluşturmak gerekir. Bunun için botun saya kısmının imalatından sonra iç kısmına bir adet yünlü astar dikilir taban kısmına da kalın bir adet keçe konularak iç kısmın hazırlanmış olur. Bot için gerekli olan son parça da sıkı bir şekilde ayak ile birleşimini sağlamak için bir adet bağcıktır.

Kaynakça:
http://www.ayakkabimodelleri.name/kaliteli-ayakkabi-botlari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder